×

Fout

Error compiling Sass: parse error: failed at `color: &mokka;` /var/www/vhosts/teslin.nl/httpdocs21/templates/teslin2.0/scss/template/_typo.scss on line 116
×

success

No Sass files were modified. Time elapsed 0 seconds

| Gerlin en Midlin | Blog

TE Connectivity Ltd heeft haar overnamebod op First Sensor gestand gedaan en de belangen van Midlin en Gerlin in de Duitse sensorproducent overgenomen. Gerlin en Midlin hielden respectievelijk een belang van 7,8% en 5,7% in First Sensor. Samen waren de twee Teslin fondsen de op een na grootste investeerder in het bedrijf.

First Sensor maakt geavanceerde, optische stralings- en druksensoren. Het bedrijf doet dit voor vierduizend overwegend industriële klanten wereldwijd. Daarnaast produceert First Sensor sensoren voor auto’s en medische apparatuur, twee snelgroeiende activiteiten. Het bedrijf heeft haar hoofdkantoor in Berlijn.

De overname door TE Connectivity is de uitkomst van een lang en zorgvuldig biedingsproces. Het overnamebod wordt gesteund door de Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen van First Sensor en door de grootaandeelhouders. Naar onze mening is de overname voor alle stakeholders van het bedrijf een goede zaak omdat First Sensor de mogelijkheid krijgt haar internationalisatiestrategie versneld uit te voeren. TE Connectivity geeft door de overname invulling aan haar ambitie om marktleider te worden in sensing producten voor de industrie.

Midlin realiseert op de investering in First Sensor een rendement van 162,4%. Gerlin, dat pas twee jaar aandeelhouder is, realiseert op deze investering een rendement van 38,6%. Beide fondsen beschikken na de verkoop over aanzienlijke cash posities. De fondsmanager zal bij het herinvesteren uiterste zorgvuldigheid betrachten en nadrukkelijk stilstaan bij de (mogelijke) korte- en lange termijn effecten van de huidige coronacrisis op bedrijven.

 

teslin Rombout Houben vk Rombout Houben, Fondsmanager

Terug naar boven