×

Fout

Error compiling Sass: parse error: failed at `color: &mokka;` /var/www/vhosts/teslin.nl/httpdocs21/templates/teslin2.0/scss/template/_typo.scss on line 116
×

success

No Sass files were modified. Time elapsed 0 seconds

| Midlin | Blog

Het Belgische Barco biedt de entertainmentwereld, het bedrijfsleven en de gezondheidszorg de ‘wow-factor’ met hoogwaardige beeldverwerkingssystemen. Van gigantische LED videowalls en laser- en virtual reality projectoren voor een indrukwekkend popconcert of 3D-film tot haarscherpe schermen in operatiekamers voor een succesvolle orgaantransplantatie.

Barco NV is bijna 90 jaar geleden opgericht als de Belgian American Radio Corporation en richtte zich in het begin op het assembleren van radio's. Door de jaren heen is er veel veranderd en is de focus verschoven van geluid naar beeld. Barco is nu wereldmarktleider in de ontwikkeling, productie, verkoop en het onderhoud van producten die te maken hebben met digitale visualisatie. Concreet gaat het om producten voor de zakelijke markt zoals hoge kwaliteit displays, (digitale) laserprojectoren en (software)technologie voor het naadloos laten samenwerken van verschillende apparaten. Door de kwalitatief hoogwaardige oplossingen voor beeldverwerking creëert Barco in al haar producten een zeer hoge beeldkwaliteit, onder meer door een geavanceerde kleurkalibratie. Hiermee onderscheidt Barco zich van de concurrentie.

De producten van Barco zijn op veel plekken in de wereld te vinden, omdat er steeds meer met beeld wordt gedaan. Zo ondersteunen musea tentoonstellingen met projecties en worden videowalls steeds vaker gebruikt bij grote live events of business conferenties. Verder stelt Barco piloten in staat om te trainen op vluchtsimulators, bezoekers van bioscopen of pretparken te genieten van de beste 3D-ervaring en universiteiten of bedrijven in virtuele zalen bij elkaar te komen. De toepassingen die in de toekomst aan dit rijtje voorbeelden kunnen worden toegevoegd zijn eindeloos.

Barco werkt vanuit drie divisies die ieder een eigen eindmarkt bedienen: Entertainment (bioscopen, musea, evenementen), Enterprise (vergaderkamers, controlekamers) en Healthcare (medische beeldschermen, diagnostiek, operatiekamers). De producten delen dezelfde technologie. Met marktaandelen van 50% of hoger heeft het bedrijf uitzonderlijk sterke posities in met name de entertainment- en healthcare markten. Deze kennen zeer hoge toetredingsdrempels onder andere door patenten, regulering en de benodigde schaalgrootte.

Wij volgen Barco al enige jaren op de voet en zijn enthousiast over het innovatief vermogen waardoor het sterke posities heeft in specifieke markten. Na mindere resultaten door onzekerheid in de eindmarkten ten gevolge van de coronapandemie daalde de waardering op de beurs. De resultaten zijn weliswaar nog niet hersteld, maar de sterke stijging van orders duidt volgens ons op het begin van herstel naar een pre-COVID niveau. Omdat de beurskoers nog achterblijft, hebben wij onze kans gegrepen om te investeren in dit fundamenteel sterke bedrijf. Dankzij de solide balans en het goede management is Barco financieel goed op orde en kan zij eventuele nieuwe tegenslagen, zoals een opleving van de pandemie, prima aan. De sterke balans geeft het bedrijf ook de mogelijkheid om te blijven investeren in R&D dan wel met overnames haar technologieleiderschap verder uit te bouwen. Barco heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en hecht er veel waarde aan om de gestelde ambitieuze duurzaamheidsdoelen waar te maken.

Wij zijn dan ook tevreden dat wij een belang in Barco aan de portefeuille van Midlin hebben kunnen toevoegen waarmee we verwachten op termijn te profiteren van het post-COVID herstel van de entertainment markt en bedrijfsinvesteringen in hoogwaardige technologie.

Teslin houdt via Midlin NV een belang in Barco NV.

teslin Rombout Houben   Philip van Es, Associate

Terug naar boven