×

Fout

Error compiling Sass: parse error: failed at `color: &mokka;` /var/www/vhosts/teslin.nl/httpdocs21/templates/teslin2.0/scss/template/_typo.scss on line 116
×

success

No Sass files were modified. Time elapsed 0 seconds

| Teslin Participaties | Blog

Met het persbericht dat u op onze website bij dit bericht heeft kunnen lezen is deze week op 30 september een einde gekomen aan onze betrokkenheid bij een mooie Nederlandse, voormalig beursgenoteerde onderneming, Royal Reesink.

Onze historie met Royal Reesink gaat ver terug. Darlin NV, een van de voorlopers van Teslin Participaties, kocht in 1996 voor het eerst een belang in het bedrijf. Het belang werd in 1999 (met verlies) al weer verkocht omdat de directie en grootaandeelhouders van mening verschilden over de te volgen koers. Teslin Participaties nam ruim tien jaar later in 2010 opnieuw een belang in Royal Reesink. In 2016 haalden wij samen met investeerder Gilde Buy Out Partners, Navitas Capital en het management Reesink van de beurs. Sindsdien heeft het bedrijf een enorme ontwikkeling doorgemaakt en is het uitgegroeid tot een toonaangevende distributeur van machines en componenten voor grond-, weg-, en waterbouw, landbouw en landschapsonderhoud en magazijninrichting. Reesink is actief in meerdere landen binnen en buiten Europa en heeft ambitieuze plannen om deze positie in de komende jaren verder uit te bouwen, met steun van de nieuwe eigenaar.

Wij zijn de afgelopen negen jaar betrokken aandeelhouder geweest van Royal Reesink. Met tevredenheid kunnen we constateren dat, met name door de succesvolle groei in recente jaren, het bedrijf een uitstekend rendement heeft opgeleverd voor het fonds. Dat is niet in de laatste plaats te danken aan de visie en het goede werk van CEO Gerrit van der Scheer en zijn medewerkers. Wij wensen de onderneming en de nieuwe eigenaar Triton Partners veel succes bij de verdere uitbouw van dit mooie bedrijf.

Deze ervaring van het de-listen van een onderneming en vervolgens versneld door laten groeien buiten de beurs is ons, als ondernemende aandeelhouder, goed bevallen. Zoals u van ons mag verwachten waren wij vooruitlopend op de verkoop al aan het studeren op de vraag hoe wij de opbrengst van deze desinvestering zullen herinvesteren. Wij zien daarvoor goede mogelijkheden bij enkele bestaande investeringen maar we kijken zeker ook naar de mogelijkheid om (een) nieuw(e) belang(en) aan het fonds toe te voegen. Wij hopen u daarover in de komende maanden verder te kunnen informeren.

teslin Hein van Beuningen vk Hein van Beuningen, Directeur

Terug naar boven