×

Fout

Error compiling Sass: parse error: failed at `color: &mokka;` /var/www/vhosts/teslin.nl/httpdocs21/templates/teslin2.0/scss/template/_typo.scss on line 116
×

success

No Sass files were modified. Time elapsed 0 seconds

| Teslin Participaties | Blog

Zoals we u al vaker schreven is BBH voor ons een lastig dossier. De onderneming is door een veel dieper dal gegaan dan door ons ingeschat en terugkijkend was tijdig ons belang in de onderneming verkopen een betere optie geweest dan de situatie proberen te verbeteren. Zo is het echter niet gegaan en toen BBH in zwaar weer terecht kwam hebben we ons ingezet om de onderneming er weer bovenop te helpen. Zo hebben we onder andere Bart Karis, de voormalige CEO van Zeeman, bereid gevonden om voorzitter van de RvC te worden en in de zomer van vorig jaar hebben wij een aandeelhouderslening verstrekt aan BBH om het bedrijf de tijd en ruimte te geven om haar zwaar verlieslatende formule Matratzen Concord in de DACH regio te verkopen. De aandeelhouderslening die wij verstrekten kende een hoog risico en daar pasten naar onze mening een relatief hoge rente en eventuele conversieafspraken naar aandelen bij.

Na de afgeronde verkoop van Matratzen Concord kan de onderneming vandaag een lichtpuntje melden. Het bedrijf laat uitstekende halfjaarcijfers zien en weet ondanks de coronapandemie haar omzet en resultaat stevig te verbeteren ten opzichte van vorig jaar. Op een vergelijkbare basis is de omzet gegroeid met 10% (online met 71%) en de operationele winst (EBIT) verbeterd van € 0,4 miljoen naar € 4,1 miljoen. Het orderboek per 30 juni is 60% hoger ten opzichte van vorig jaar, wat het bedrijf een sterke uitgangspositie geeft voor het derde kwartaal. Dit is te danken aan het harde werk en ondernemerschap van CEO John Kruijssen, zijn management team en de medewerkers van BBH. Ook de RvC onder leiding van Bart Karis heeft hierin een belangrijke rol gespeeld. Er wordt gebouwd aan het fundament voor een gezond bedrijf met perspectief. De macro-omgeving blijft weliswaar zeer onzeker, maar BBH heeft nu een goede uitgangspositie om zelfs een zware storm te kunnen doorstaan.

Onze lening wordt voor de helft omgezet naar aandelen. De andere helft blijft voorlopig nog uitgeleend aan het bedrijf. Op deze aandeelhouderslening maken we door de rentevergoeding en de conversieafspraken een mooi rendement. Daarnaast hebben we het perspectief van een verder herstellende beurskoers op basis van de positieve ontwikkelingen bij BBH. Het zal onvoldoende zijn om de geleden pijn te compenseren, maar we zijn positief en zien dit als het begin van de klim uit het dal.

 

jan jaap bongers portretJan-Jaap Bongers, fondsmanager Teslin Participaties

Terug naar boven