×

Fout

Error compiling Sass: parse error: failed at `color: &mokka;` /var/www/vhosts/teslin.nl/httpdocs21/templates/teslin2.0/scss/template/_typo.scss on line 116
×

success

No Sass files were modified. Time elapsed 0 seconds

| Teslin | Persbericht

Duitslandfonds van Teslin realiseert eerste exit

De aandelenfondsen Gerlin en Midlin van investeerder Teslin Capital Management verkopen hun belang in de Duitse sensorproducent First Sensor AG. Ze gaan in op het overnamebod van TE Connectivity Ltd., genoteerd aan de New York Stock Exchange. De twee fondsen hebben samen een belang van 13,5% in First Sensor en zijn daarmee de op één na grootste investeerder in het bedrijf.

First Sensor maakt geavanceerde, optische stralings- en druksensoren. Het bedrijf doet dit voor vierduizend overwegend industriële klanten wereldwijd. Daarnaast produceert First Sensor sensoren voor auto’s en medische apparatuur, twee snelgroeiende activiteiten. Het bedrijf heeft haar hoofdkantoor in Berlijn.

De bieding door TE Connectivity op First Sensor is de uitkomst van een lang en zorgvuldig biedingsproces. Het overnamebod wordt gesteund door de Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen van First Sensor en door alle grootaandeelhouders. Naar onze mening is de overname voor alle stakeholders van het bedrijf een goede zaak.

Gerlin en Midlin houden respectievelijk een belang van 7,8% en 5,7% in First Sensor. Het is de eerste exit voor Gerlin dat in 2016 werd opgericht. Het fonds, dat substantiële belangen in kleinere Duitse beursgenoteerde bedrijven neemt, is sinds eind 2017 investeerder in First Sensor. Gerlin houdt momenteel een belang van meer dan 5% in zes Duitse ondernemingen, daarnaast zijn twee belangen in opbouw. Midlin belegt in Nederlandse, Belgische en Duitse mid- en small caps en houdt sinds 2014 een belang First Sensor.

Midlin realiseert op de investering in First Sensor een rendement van 162,4% (CAGR van 20,5%). Gerlin, dat pas anderhalf jaar aandeelhouder is realiseert op deze investering een rendement van 38,6% (CAGR van 24,4%)*.

* alle rendementen zijn berekend per 3 juni 2019 en inclusief ontvangen dividenden

 

Terug naar boven