×

Fout

Error compiling Sass: parse error: failed at `color: &mokka;` /var/www/vhosts/teslin.nl/httpdocs21/templates/teslin2.0/scss/template/_typo.scss on line 116
×

success

No Sass files were modified. Time elapsed 0 seconds

| Teslin Participaties | Blog

Een aantal jaar geleden was ik nog behoorlijk kritisch over het halfgeleiderbedrijf Besi (BE Semiconductor Industries Besi), maar ik ben volledig om. Het is nu een parel binnen de Nederlandse techindustrie. Een bedrijf dat goed geleid wordt en goed omgaat met de investeerders.

Uitstekend jaar

Besi, dat onder meer produceert voor chipfabrikanten, heeft een uitstekend jaar achter de rug. De omzet steeg met 50% tot bijna € 380 miljoen, de orderportefeuille groeide met ruim 60% en de winst steeg tot € 71 miljoen tegenover € 16 miljoen in 2013. Ook het eerste kwartaal van 2015 is veelbelovend met een verwachte kwartaalomzet van € 89 miljoen tot € 93,5 miljoen. Wat mij bijzonder enthousiast maakt, is het voorgestelde dividend van € 1,50 per aandeel in contanten. Dat is ruim vierenhalf keer zo hoog als het dividend dat het bedrijf over 2013 betaalde en komt overeen met ongeveer 80% van de nettowinst. Spectaculair.

Kritisch

Vroeger was ik behoorlijk kritisch over de waardeontwikkeling van Besi en dat stak ik niet onder stoelen of banken. Op een bepaald moment was Besi op de beurs evenveel waard als zijn kaspositie. Dat kan niet. Je kan dan als bestuur de regie over het bedrijf volledig kwijtraken en worden overgenomen door een oplettende concurrent of private equity partij. Dat kan niet de bedoeling zijn, dan ga ik steigeren.

Beter, vriendelijker

Niet alleen financieel gaat het spectaculair beter met het bedrijf uit Duiven, ook zijn ze nu veel vriendelijker voor de aandeelhouders. Ik ben enthousiast en heb er vertrouwen in. Voor Teslin alle reden om er als betrokken aandeelhouder voor de lange termijn in te blijven zitten. Zeker vanuit de gedachte dat er nog rek zit in de resultaten. Besi is een techbedrijf waarin je met trots en vertrouwen investeert.

philip van es portretFrederik van Beuningen

Besi, www.besi.com, maakt machines voor het verpakken, beschermen (coaten) en plaatsen van chips voor de wereldwijde semiconductor industrie. BESI is genoteerd aan de AScX.

Terug naar boven