×

Fout

Error compiling Sass: parse error: failed at `color: &mokka;` /var/www/vhosts/teslin.nl/httpdocs21/templates/teslin2.0/scss/template/_typo.scss on line 116
×

success

No Sass files were modified. Time elapsed 0 seconds

| Teslin Participaties | Blog

Op 17 november organiseerde één van onze grootste deelnemingen, TKH Group, een Capital Markets Day in Amsterdam. Door de COVID-situatie werd het voor ons helaas een virtuele middag.

TKH is een industrieel technologisch conglomeraat. Het is wereldwijd actief,  met het hoofdkantoor in Haaksbergen. Onder haar vleugels heeft TKH een combinatie van activiteiten. Zo is werkmaatschappij VMI marktleider in het maken van bandenbouwmachines en produceert TKH Vision onder andere 3D-cameras voor de assemblagelijnen van smartphone fabrikanten en voor de bandenbouwmachines van VMI. TKH voegt waarde toe door kennisdeling te stimuleren en de aanwezige middelen – waaronder kapitaal – optimaal te alloceren.

TKH rapporteerde tot voor kort volgens een structuur die het al sinds 2001[1] heeft. Inmiddels is het een heel ander bedrijf waar een andere rapportagestructuur bij hoort. Het doel van de Capital Markets Day was dan ook om een nieuwe, versimpelde structuur te introduceren die beter aansluit bij de huidige activiteiten. Daarnaast presenteerde TKH een nieuwe strategie, de ESG-agenda en (financiële) doelstellingen.

Wij zien veel potentie in de verschillende activiteiten van TKH. Het heeft technologisch leidende producten in eindmarkten die sterk groeien door verschillende megatrends. Dit was overigens niet eenvoudig om te herkennen, mede door de complexe rapportagestructuur. Wij hebben dan ook veel werk moeten verrichten om het bedrijf goed te begrijpen en hebben onder andere, werkmaatschappijen bezocht en op relevante beurzen met zowel klanten als concurrenten gesproken. Ook andere investeerders en analisten die TKH al lang volgen zagen de potentie, maar voor andere, nieuwe (potentiële) aandeelhouders was het bedrijf moeilijk te doorgronden.

Wij hebben het afgelopen jaar veel tijd en aandacht besteed aan de manier waarop TKH haar verhaal beter kan vertellen. Meerdere keren hebben wij hierover met het management inhoudelijk van gedachten gewisseld, ondersteund door verschillende ‘outside-in’ analyses. We zijn dan ook verheugd over de aankondiging van de nieuwe rapportagestructuur en zijn van mening dat het bestuur het ‘TKH verhaal’ voor de komende periode uitstekend heeft neergezet.

TKH heeft voor een simpele segmentatie gekozen op basis van drie segmenten: Smart Vision, Smart Manufacturing en Smart Connectivity. De segmenten spelen in op een aantal megatrends en hebben ieder een verschillend financieel profiel. Hierdoor is het voor potentiële investeerders makkelijker om TKH te doorgronden en de belangrijkste waardedrijvers van de groep te herkennen.

De nieuwe strategie is ambitieus en heeft bijpassende financiële doelstellingen. TKH wil door te profiteren van verschillende megatrends groeien met circa 8% per jaar tot meer dan € 2 miljard omzet in 2025. Daarnaast focust het zich op de activiteiten waar het zich technologisch kan onderscheiden. Op een zorgvuldige en verstandige manier neemt het afscheid van de laagwaardige activiteiten die steeds minder goed bij het TKH van vandaag passen. De margedoelstelling werd verhoogd van >15% EBITA naar >17% in 2025.

Wij hebben, net als met al onze andere deelnemingen, ook met TKH hun ESG-agenda besproken. ESG was al een belangrijk onderwerp voor het bedrijf, maar door het nu integraal in de strategie te verwerken spreekt het op dit gebied een stevige ambitie uit. Ze committeren zich aan harde doelstellingen voor 2030 en is hiermee een voorloper in de industrie.

Wij zijn al jaren enthousiast over de activiteiten van TKH en met deze Capital Markets Day wordt dit ook beter zichtbaar voor de kapitaalmarkt. Daarbij sprak TKH een stevige financiële en duurzame ambitie uit voor de komende jaren. Wij zijn dan ook een tevreden aandeelhouder en zullen ons blijven opstellen als een betrokken, ondernemende en kritische partner.

[1] Industrial Solutions, Building Solutions en Telecom Solutions

 

  

Jan-Jaap Bongers, Fondsmanager Teslin Participaties

philip van es portret 

Diederik van de Wiel, Senior Associate

Terug naar boven